Beau Hippo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Beau Hippo voor exclusieve aanbiedingen en nieuws!

Follow us

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


Search

Sharing is
caring

“Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.”

Van elk verkocht hobbelpaardje doneert Beau Hippo €5 aan Stichting Kwasa. Deze stichting heeft tot doel de Afrikaanse bevolking een financieel zelfstandige positie te geven door middel van het verstrekken van microkredieten.

Een mircokrediet is een kleine lening, tot maximaal een paar honderd euro, die voornamelijk wordt toegekend aan kleine ondernemers. Met deze lening kunnen zij investeren in bijvoorbeeld de aanschaf van een koe, naaimachine of winkel. Hierna kunnen zij melk, kleding of andere producten verkopen op de markt. Zo krijgen zij kans om hun financiële positie duurzaam te verbeteren.

De microkredieten worden vooral aan vrouwen verschaft. Uit ervaring is gebleken dat vrouwen geld effectiever besteden en de lening veel vaker terugbetalen. Als een microkrediet is terugbetaald, wordt deze uitgekeerd aan een nieuwe aanvrager. Zo kan één micokrediet meerdere jonge ondernemers dat steuntje in de rug geven dat ze nodig hebben om financieel zelfstandig te worden. En dat betekent een grote verbetering voor de kwaliteit van hun leven.

Voor meer info en projecten: zie www.kwasa.nl

Stichting Kwasa goed doel

Stichting Kwasa

A new sun is rising
Doneren goed doel Beau Hippo
Kwasa